Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Marco Rossi szívesen lenne egy olasz klub edzője

Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 9. - 11:32

Az angol bajnokság lenyűgözi, de mégis egy olasz klub kispadjára áhítozik. 

Marco Rossi, a Torino és a Sampdoria korábbi edzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az 1 Station Rádióban beszélt a jövőjéről. 

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Az interjúban szóba került Mourinho, a Roma edzője, aki „az évek során megmutatta, mennyit ér“, azonban Rossi nem akarja magát ilyen kaliberű „szörnyeteghez“ hasonlítani, aki már mindent megnyert. 

Marco Rossi a válogatott kapcsán elmondta, hogy elégedett az EB-n nyújtott szerepléssel, szerinte nagyszerűen képviselték az országot, azonban az Albánia elleni vereségek megakadályozták, hogy legyen esély a világbajnoki szereplésre. Hozzátette, szeretne visszatérni a klubedzősködéshez – írja az itasportpress.it. 

„Néhány hete megkeresett egy csapat, csak annyit tudok mondani, hogy nem a Watford. Az angol bajnokság lenyűgöz, mert ott több a sportkultúra, és több időt adnak arra, hogy a játékról alkotott elképzeléseidet megtanítsd. Szinte soha nem szabadulsz meg egy edzőtől, inkább megbízol benne a szerződése időtartamára.“

Ezzel szemben Olaszországban sokkal nagyobb a nyomás, több a stressz, azonban mégis egy olasz klub kispadja lenne számára az álom. 

„Szeretnék a Sampdoria edzője lenni, ha felhívnának, nem mondanék nemet. De ez soha nem fog megtörténni, hacsak valaki a Sampdoria vezetőségéből ki nem esik az ágyból és nem veri be a fejét“

– nevet a szövetségi kapitány.