A kanadai, a brit és az ausztrál külügyminisztérium is félti a Magyarországra utazni kívánó melegeket

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 11. - 14:52

A külügyminisztériumok szerint bár nem nagyon kell aggódni a turistáknak, jobban teszik, ha óvatosak. 

Az amerikai, kanadai, ausztrál és brit külügyminisztériumok ajánlást adtak ki a Magyarországra utazók számára, amelyben olyan pontokat sorolnak fel, miszerint Budapest tömegközlekedése „tökéletes” és „olcsó”, a közbiztonság bár általában jó, de figyelni kell a turistákra vadászó csalókra és tolvajokra. 

Kiemelik, hogy az állami egészségügytől tartani kell, autót vezetni veszélyes lehet, a meleg turisták pedig kétszer is gondolják meg, hogy vállalják-e a magyarországi utazást – írja a Mandiner

Szerintük az utak keskenyek és rosszul kivilágítottak, rossz állapotban vannak, az építési területeket pedig nem mindig jelzik megfelelően, a kanadaiak pedig még arra is felhívják a figyelmet, hogy a magyar sofőrök agresszívek és felelőtlenek. 

Külön melegek számára is készült figyelmeztetés, ahol leírják, hogy bár a magyar törvények nem tiltják az azonos neműek szexuális kapcsolatát, a magyar társadalom nem eléggé toleráns a melegekkel szemben. 

A britek úgy fogalmaznak, hogy a fővároson kívül „nem várt figyelmet okozhat”, ha nyíltan mutatják ki érzelmeiket.

Az ausztrálok szerint van homofóbia Magyarországon, valamint előfordulnak „zaklatások és erőszakos cselekedetek homoszexuálisok ellen”. 

Míg a kanadaiak hozzáteszik, hogy az „LMBTQ-utazónak jól át kell gondolniuk a Magyarországra való utazás veszélyeit”.