Dollár
394,95 Ft
Euró
417,78 Ft
Font
484,26 Ft
Bitcoin
17,215 $

Magyarországon is egyre népszerűbbek az élelmiszerboltok webshopjai

TÉMÁK:
#boltok
Illusztráció. Forrás: @takemewu31 via Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Viszont nem mindegyik üzletlánc tartja a lépést a trendekkel.

Habár a Lidl 921,8 milliárd forintos bruttó becsült forgalmával az első helyen áll az élelmiszerláncok rangsorában, webshopjukat továbbra sem indították el, azt jelenleg Németországban tesztelik – írta meg a napi.hu.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A Spar viszont az élen jár az e-szolgáltatásokban, legyen szó házhozszállításról, vagy az úgynevezett drive-in vásárlásról, amikor gyakorlatilag csak a termékeket átvenni kell beugrani a boltba, ráadásul aznapi határidővel.

A nagy láncok közül a Tesco és az Auchan is hasonlóan fontosnak tartja az online bevásárlás és a házhozszállítás lehetőségét, a magyar tulajdonban lévő, franchise rendszerben működő üzletláncoknál viszont még bőven van mit behozni a lemaradásból.

A Coop, CBA, Reál egyikénél sincs házhozszállítás, a CBA és a Príma bizonyos boltjainál ugyanakkor van lehetőség az online bevásárlásra, igaz ezeknél is leginkább a városi, nagyobb forgalmú üzleteknél elérhető a szolgáltatás.

Az Aldi más utat választott, a költséges applikáció fejlesztése és bevezetése helyett ugyanis egy már meglévő, élelmiszer kiszállítással foglalkozó magyar startuppal kötött megállapodást, a Roksh-on a Metro és a Tesco kínálata is megtalálható.