Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

További Hírek

Mint ismert, csökkentik a túró rudi áfáját, a kérdés pedig az, hogy a boltokban lesz-e árcsökkenés.

A Metro legtöbb áruháza például 18:30-ig, az Aldi üzleteinek jelentős része 19-ig, a Lidl áruházai pedig 19-ig várják a vevőket ezen a napon.

Akár jelentős mértékben is emelkedhetnek a bolti árak a közúti fuvardíjak növekedése miatt.

Az adatok szerint a megkérdezett, Magyarországon működő élelmiszerláncok 50-90%-ban hazai forrásból szerzik be az élelmiszereket és egyik boltnál sem billen az import irányába a mérleg.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megosztotta, továbbra is találkozhatunk élelmiszerár-akciókkal a boltokban, ám immáron 15 százalék a kedvezmény mértéke.

Az eddig hatósági áron kínált árucikkeket ismét az üzletek árazhatják majd be, ám ez nem feltétlen jelenti azt, hogy drágábbak lesznek, hiszen bizonyos termékek ára a beszerzési árnál is olcsóbb lesz.

Augusztus elseje után jelentősen emelkedhet az eddig hatósági áras termékek ára, ami azt is jelentheti, hogy napokon belül kezdetét veszi a bespájzolás.

Most 800 forint felett lehet hozzájutni a 180 grammos hengeres kiszereléshez, amiben nagyjából 10 darab van.

A követelmények több mint 300 céget érintenek, így több ezer boltra is érvényes lehet a szabály, bár az kétségtelen, hogy némi pontosításra még szükség van.

Harmadik hónapja tart az árháború, ugyanis a kiskerláncok minden héten új termékeknél nyitnak frontot, s ki tudja, hol van még az árcsökkentés vége, ami a vevők számára mindenképp jó hír.