Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Lopta az áramot és kriptobányász gépeket üzemeltetett egy iskola alagsorában

Fotó: Unsplash/Michael Förtsch
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A rendőrség közlése szerint már vádat is emeltek a férfi ellen, aki egy iskola alagsorában lopta az áramot, hogy üzemeltethesse kriptobányász gépeit.

Az AP jelentése szerint vádat emeltek egy massachusettsi város volt alkalmazottja ellen, amiért egy titkos kriptobányász-farmot hozott létre és üzemeltetett az iskolától lopott áram segítségével, az iskola alagsorában.

Noha a 39 éves Nadeam Nahas ellen csütörtökön kellett volna vádat emelni az áramlopás, valamint az iskola megrongálásának vádjával, a férfi nem jelent meg a bíróságon. Többször is keresték a férfit, ám nem érték el, így még komolyabb ügyet kerekített illegális tevékenységéből.

A rendőrség még 2021 decemberében vonult ki a Cohasset iskolához, miután a város létesítményeiért felelős igazgatója az iskola rutinellenőrzése során elektromos vezetékeket, ideiglenes csatornaszerkezeteket és számos számítógépet talált.

Az igazgató azonnal értesítette a város informatikai igazgatóját, aki megállapította, hogy ott bizony egy kriptobányász-farmot hoztak létre, mely az iskolából lopott árammal működött. Végül a parti őrség nyomozószolgálata és a belbiztonsági minisztérium segédkezett a berendezés biztonságos eltávolításában.