Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Liz Truss: Putyin a legszörnyűbb bűntettek elkövetését rendelte el Ukrajnában

Liz Truss brit külügyminiszter beszédet mond a londoni City polgármesteri rezidenciáján, a Mansion House-ban rendezett politikai fórumon 2022. április 27-én. Truss szerint a nemzetközi közösségnek el kell érnie, hogy az orosz haderõ Ukrajna egész területérõl kiszoruljon. MTI/EPA/Andy Rain
not image

Borbély Fanni

2022. július 3. - 05:42

A brit külügyminiszter nem rejtette véka alá véleményét, s erős kijelentéseket tett az orosz elnökről.

Liz Truss, az Egyesült Királyság külügyminisztere a Sky Newsnak nyilatkozva úgy fogalmazott, Putyin egy “megdöbbentő diktátor”, aki egy olyan háborút indított, mely nem volt sem törvényes, sem pedig indokolt. Hozzátette, az orosz elnök a legszörnyűbb bűntettek elkövetését rendelte el Ukrajnában.

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

A brit külügyminiszter hangsúlyozta, “láttuk a nők szisztematikus megerőszakolását”, a civilek elleni támadásokat, többek között a héten egy ukrán bevásárlóközpontban. Truss szerint a Nyugatnak biztosítania kell, hogy az ukránok ne csupán kiszorítsák az oroszokat Ukrajnából, de az orosz hadsereg által elkövetett “szörnyű bűnökért is vonják felelősségre őket”.

Truss megjegyezte, személyesen nem találkozott még az orosz elnökkel, így nem ismeri a motivációit sem arra vonatkozóan, hogy mégis mi a terve “ezzel a szörnyű háborúval”. Hozzátette, jelenleg csak annyit tud biztosan, hogy abszolút prioritásként kell kezelni e háború lezárását és Putyin csapatainak kiszorítását Ukrajnából, máskülönben egy “sokkal kevésbé biztonságos Európában fogunk élni”.