Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Lopott árammal működött egy baranyai pékség, az üzemeltető bírságot kap

Mivel az okozott kár értékét megfizette, az ügyészség úgy határozott, börtönbüntetés helyett bírságot szab ki.

...svg content...Fotó: Unsplash/Yeh Xintong
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Baranya Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy Pécs melletti településen pékséget üzemeltető férfi ellen, aki lopta az áramot.

A vádirat alapján a férfi egy bérelt helyiségben üzemeltette pékségét, majd valamikor 2022 októbere előtt megbízott egy ismeretlen személyt azzal, hogy megpiszkálja a fogyasztásmérőt úgy, hogy az alkalmas legyen szabálytalan áramvételezésre. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Ezt követően az átalakított fogyasztásmérővel a vádlott 2022 októbere és 2023 júliusa között szabálytalanul vételezett áramot, amelynek értéke meghaladta a 11 millió forintot.

A jelentős értékre elkövetett lopás alapvetően egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ám mivel a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és közvetítői eljárás keretében megtérítette az áramszolgáltatónak okozott kárt, a Szigetvári Járási Ügyészség vádiratában végül a vádlottal szemben csak pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.