Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

Horrorisztikus jelenetek Ukrajnában: orosz rakétacsapás érte a kremencsuki bevásárlóközpontot, két ember meghalt, 20 megsérült (videó)

Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej
not image

Borbély Fanni

2022. június 27. - 17:34

Újabb kegyetlen rakétacsapást intéztek az oroszok, ezúttal az ukrajnai Kremencsuk ellen, a csapás pedig egy bevásárlóközpontot talált el, melynek következtében két ember életét vesztette, 20 másik pedig megsérült.

Kijlo Timosenko, az ukrán elnök hivatalának helyettes vezetője megosztotta, a Kremencsuk városát ért orosz rakétacsapásban két ember életét vesztette, a 20 sérült közül pedig kilenc ember jelenleg is válságos állapotban van.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

A Dnyeper folyó partján fekvő közép-ukrajnai Kremencsuk városára mértek rakétacsapást az oroszok, a csapás pedig egy zsúfolt bevásárlóközpontot ért. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közlése szerint a támadás idején mintegy 1000 ember tartózkodott a bevásárlóközpontban, a robbanás következtében pedig hatalmas tűz keletkezett, melyet jelenleg is nagy erőkkel oltanak a tűzoltók.

A Reuters jelentése szerint Zelenszkij nem közölt konkrét adatokat az áldozatok számáról, mindössze annyit mondott, hogy “még elképzelni is nehéz az áldozatok számát”. A Telegramon közzétett bejegyzésében az ukrán elnök kijelentette, “felesleges abban reménykedni, hogy Oroszország egyszer emberségesen és tisztességesen fog viselkedni”.

Kremencsuk város polgármestere, Vitalij Meletszkij megosztotta, az orosz rakétacsapás több halálos áldozatot követelt és rengetegen megsérültek, pontos számokat azonban csak a későbbiekben fog közölni. A közösségi médiába feltöltött felvételeken is látszik, hogy hatalmas tűz keletkezett a bevásárlóközpont területén, a helyszínen pedig több tűzoltó dolgozik a lángok oltásán.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.