Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,75 Ft
Euró
388,09 Ft
Font
456,12 Ft
Bitcoin
67,453 $

Rejtélyes föld alatti építmény lehet a gízai piramisok közelében

Egy nemzetközi régészcsapat L-alakú építményt és több anomáliát is észlelt a Gízai piramisok közelében végzett geofizikai vizsgálat során.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Afrika

Kiss László

Szerkesztő

A Higashi Nippon Nemzetközi Egyetem, a Tohoku Egyetem és a Nemzeti Asztronómiai és Geofizikai Kutatóintézet régészei által végzett kutatás új leleteket tárt fel a Gizai piramisok nyugati temetőjében. A kutatók földradarral és elektromos ellenállás-tomográfiával azonosítottak egy L-alakú szerkezetet, amely alatt további feltáratlan építmény lehet.

A kutatók szerint az L-alakú szerkezet két méter mélyen található, a feltételezések szerint pedig egy további helyiség bejárata lehet, ugyanis a mérések egészen 11 méteres mélységig érzékeltek különböző anomáliákat. Soron kívül Hackertámadás is okozhatta az orvosi záróvizsgák informatikai hibáit

A nyugati temető az óbirodalmi elit sírjait, úgynevezett masztabákat foglal magában, melyek alapterületén földalatti kamrák és folyosók rendszere helyezkedik el.

A régészcsoport szerint jó eséllyel az L-alakú építmény alatt is egy ilyen sírkamra lapulhat, ám biztosan csak annak feltárása után lehet majd mondani.

Újabb európai turistaparadicsomnak lett elege a turistákból

Egyre több népszerű üdülőhely látja úgy, hogy a túlzott turistaáradat már több kárt okoz számukra, mint hasznot.

Újabb Primark-üzlet nyílhat Magyarországon?

Az első hazai Primark-üzlet megnyitása előtti sajtóbejáráson a cég közép-kelet-európai vezetője arra a kérdésre is választ adott, nyitnak-e majd újabb áruházat a magyar piacon.