Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,94 Ft
Font
451,43 Ft
Bitcoin
69,712 $

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.

...svg content...Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője (b) és Juhász Hajnalka, a bizottság KDNP-s tagja (j) az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén 2024. április 16-án. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP és a Párbeszéd közös EP-listavezetője, Dobrev Klára jelentette be, hogy kérésüknek eleget téve az MTVA élő vitát szervez az Európai Parlamenti választásokhoz kapcsolódóan. A vitára a közmédia minden, az EP-választáson listát állító jelölőszervezetet meghívott, hogy megvitassák az Európai Unióval kapcsolatos fontos kérdéseket.

Az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel szerint a vitát még a DK–MSZP–Párbeszéd felszólítása előtt kezdték szervezni, azóta pedig a hivatalos felkérések is megérkeztek a pártokhoz, köztük a Momentumhoz is, amelynek elnöke és EP-listavezetője, Donáth Anna, szintén megerősítette részvételét a vitán. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter közösségi oldalán osztotta meg, hogy pártja is megkapta a hivatalos meghívót, majd jelezte, hogy ő is részt kíván venni a vitán, így külön érdekes lesz látni, hogyan alakul majd az összhang Dobrev Klárával, akivel meglehetősen éles üzengetésekbe kezdtek az utóbbi napokban.

Az RTL Híradó érdeklődésére a Fidesz sajtóosztálya megerősítette, hogy Deutsch Tamás, a párt EP-listavezetője is részt vesz a vitán. „Ahogy azt Deutsch Tamás korábban jelezte, ott lesz a vitán. Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal”, írta a Fidesz sajtóosztálya.