Dollár
404,62 Ft
Euró
407,69 Ft
Font
480,77 Ft
Bitcoin
21,803 $

Teljesen bekerítették Liszicsanszkot az oroszok által támogatott szakadárok

Fotó: Tűzoltók dolgoznak a hajnali orosz légi támadásban találatot kapott lakóépületek egyikénél Kijevben 2022. június 26-án. MTI/AP
not image

Hujber Dávid

2022. július 2. - 15:45

Az oroszok által támogatott szakadárok azt mondják, időközben teljesen sikerült bekeríteniük Liszicsanszkot.

Liszicsanszk lehet a következő olyan terület Ukrajnában, ami orosz ellenőrzés alá kerül. Oroszországnak számos célpontja van, addig Ukrajna azon dolgozik, hogy minden területet visszaszerezzen, még azokat is, ahol jelenleg nagy a túlerő.

Soron kívül Már megváltoztak: új ellenség veszélyezteti a német államot

Andrej Marotcsko, az oroszbarát szakadár erők szóvivője közben arról számolt be a TASZSZ kérdésére, hogy Liszicsanszkot már teljesen sikerült bekeríteniük, ami kulcsfontosságú a kelet-ukrajnai hadműveletben.

A hivatalos tájékoztatás szerint a luhanszki népi milícia az oroz erőkkel közösen elfoglalták az utolsó stratégiai pontokat, ami által megerősíthetik, Liszicsanszkot teljesen be tudták keríteni.

Hetek óta áll tüzérségi tűz alatt Liszicsanszk, ami a luhankszki régió utolsó olyan helyszíne, ahol még számottevő ukrán ellenállással lehet találkozni. Szerhij Haidai, a luhanszki terület kormányzója a Telegramon keresztül azt írja, a megtámadott falvakban egymás után égnek le a házak.

Hozzátette, ilyen sűrű támadások mellett csak arra van idejük, hogy elszállásolják a sérülteket, miközben egyre több helyen üt ki tűz. Alig van időnk a nagy kiterjedésű tüzek eloltására Liszicsanszkban.” – idézi a The Guardian.