Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

A kormány januártól növeli a nyugdíjak összegét, érkeznek a nyugdíjkiegészítések

A következő évtől nagyobb nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok, akik ezekben a napokban juthatnak hozzá az inflációkövető nyugdíjkiegészítés.

Fotó: Postás megérkezik egy nő lakásához a főváros XIII. kerületében, ahol dupla nyugdíjat kézbesít 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelentette be a csütörtöki Kormányinfó ideje alatt, hogy pénteken érkezik a nyugdíjkiegészítés, amire 190 milliárd forintot fordított a kormány. Ez összesen 2,5 millió embert érint, akik számíthatnak erre a kiegészítésre.

Szentkirályi elmondta, egy 210 ezer forintos nyugdíj esetében havi szinten 6500 forinttal kapnak többet a nyugdíjasok, ami egy évre plusz 85 ezer forintot jelent. Az átutalások mellett november 10-től a posta megkezdi a kiutalásokat, így a következő napokban mindenki megkaphatja a plusz pénzt. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Szintén a bejelentés alatt hangzott el, hogy januárban 6%-os emelést hajtanak végre a nyugdíjakon, igazodván az inflációhoz, és természetesen a 13. havi nyugdíjat is megkapják a nyugdíjasok.

A kiegészítéseket januárig visszamenőleg fizetik ki, ezzel is biztosítva, hogy az összegek inflációkövetők legyenek. Emellett szintén elhangzott, hogy 3,5 százalékpontot jelent a mostani kiegészítés, és mint azt előtte bejelentették, többek között a minimálbér is jelentős mértékben fog növekedni a következő évtől.