Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Halállistája is volt a hatodikos lánynak, aki szívtájékon szúrta diáktársát Bőnyben

Újabb meghökkentő részletekre derült fény a hétfői iskolai késelés kapcsán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Zac Wolff
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, hétfő délelőtt egy hatodikos kislány egy késsel megszúrta egyik osztálytársát a Győrhöz közeli Bőnyben lévő iskolában. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba.

Az acnews.hu értesülései szerint az első óra utáni kicsengetés után mindössze három kislány maradta hatodikosok termében, egyikük Mirella volt, az áldozat. A portál információi szerint osztálytársa, a késelő korábban halállistát írt, melyen állítólag Mirella is szerepelt. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A hatodikos lány a szünetben vette elő a kést, majd szívtájékon szúrta Mirellát. Az esetnek egy harmadik gyermek szemtanúja volt, ám annyira megijedt, hogy félelmében elbújt a tanteremben. A portál szerint a halállistán több iskolás gyermek neve is szerepelt, köztük Mirelláé.

Mirella édesanyja a portálnak nyilatkozva osztotta meg, mit tud a történtekről, s a támadás előzményeiről:

„Sokkot kaptam a hírre, hiszen a lányom egy csendes, szelíd kislány. Nem haragszom a szurkáló osztálytársára, számomra csak az a fontos, hogy a gyerekem életben maradjon. De van, amit nem értek. Mi vesz valakit arra, hogy kést vigyen az iskolába és halállistát írjon. A fiam elmondása szerint Mirella és két unokatestvére neve is szerepelt. Hogy nevelték ezt a gyereket a szülei? A férjem Ausztriában szakács, most indult haza, hogy a gyerekem mellett lehessen.”

Úgy folytatta, Mirella egy erős kislány, kiskorában súlyos koponyaműtéten esett át, amikor ugrálás közben a fejébe állt a hajtű. Úgy tudja, nem ez volt az első súlyos eset az iskolában: elmondása szerint volt olyan gyermek, akit korábban gerincsérüléssel szállítottak kórházba a mentősök.

Az áldozat édesanyja azt is elárulta, hogy nem érti, hogyan következhetett be az eset, mivel elmondása szerint Mirellának soha nem volt konfliktusa az osztálytársaival, s a kislány azt tervezi, hogy körmös vagy fodrász lesz.