Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Kormányinfó: már most 10% alatt lehet az infláció, jönnek a nagyobb béremelések

Péntek délután derül ki, hogy pontosan mekkora az infláció, de az valószínűleg már 10% alatt van, vagy ahhoz nagyon közel.

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), Csák János kulturális és innovációs miniszter (k) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. október 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A Kormányinfó alatt jelentették be, hogy a kormány tartani tudja az inflációs célt, miszerint 10% alatt legyen az infláció az év végére. Gulyás Gergely miniszter jelentette be, hogy a pontos adatokat a KSH péntek délután teszi elérhetővé, de már most látni, hogy 10% alatt lehet ez az érték, vagy annak közelében.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az előrejelzések szerint novemberben 8% lehet az infláció, ami decemberre még tovább csökken, elérvén a 7%-ot. Ezzel együtt bejelentették, jelentős béremeléseket hajtanak végre 2024-ben, több különböző területen.

Ezzel együtt a minimálbért és a garantált bérminimumot is jelentős mértékben növelik a következő évtől. Az adatok azt is mutatják, hogy augusztus és szeptember hónapban a bérek emelkedése meghaladta az inflációt, ami szintén a jó hírek közé tartozik.

A kormány 2024-et a gazdasági növekedés évének nevezi, és várhatóan Magyarországon lesz a legnagyobb emelkedés ezen a területen a régióban. Jelenleg is dolgoznak a bérek növelésén, a megállapodások már közel járnak, viszont már most látni, hogy nagyobbak lesznek ezek a növelések.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.