Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Legalább egy ember elhunyt a kijevi rakétatámadásban, újabb robbanásokat lehetett hallani

Fotó: EPA/Roman Pilipej
not image

Nagy Noel

2022. június 26. - 11:18

Habár az orosz hadsereg kivonta csapatait Kijev és környékéről, ez nem jelenti azt, hogy nem terveznek visszatérni a jövőben.

Ezt mutatják meg az elmúlt órák eseményei is, ugyanis Kijev ellen rakétatámadást indítottak az oroszok, minden bizonnyal belorusz területről. Julija Mendel korábbi elnöki szóvivő úgy tudja, a mai támadásban legalább egy ember életét vesztette – írja a The Guardian.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Leszia Vaszilijenko pedig már arról számolt be a hivatalos Twitter-fiókján, hogy egy hétéves kislány édesapja volt a halálos áldozat, a kislány pedig szintén megsérült és úgy kellett kiszedni a romok alól édesanyjával együtt.

Carl Bildt, Svédország korábbi miniszterelnöke és az Európai Tanács külkapcsolatokért felelős vezetője úgy fogalmazott a támadást követően, hogy ez egy egyértelműen eszkalálása a konfliktusnak és egy üzenetküldés a G7-országokban, amelyek ma Bajorországban üléseznek.

Számos egyöntetű beszámoló szerint pedig újabb robbanásokat lehetett hallani Kijev és Cserkaszi környékén. Oliver Carroll, a The Economist újságírója például úgy tudja, több belorusz Telegram-csatorna is arról számolt be, hogy Fehéroroszországból is több rakétát kilőttek az elmúlt órában.

Ezen támadásokat több módon is lehet értelmezni, az oroszok szempontjából mindenképpen eszkaláció, de a fehéroroszok szempontjából is tekinthető annak, mivel az elmúlt hetek során nem nagyon történt támadás a területükről.

Kérdéses, hogy ez azt jelenti-e, hogy kiújul a Kijev környéki front, vagy továbbra is a Donbasszra fókuszálnak az oroszok. Az előttünk álló napokban derül ki, hogy az ukrán főváros és környéke mennyire intenzív támadásoknak lesz kitéve.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.