Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Kezdődik a téli gumi kommandó Győr-Moson-Sopron megyében, jönnek az ellenőrzések

Fotó: police.hu
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A legtöbb gépkocsivezető a nyári gumiabroncsok cseréjét általában a havazáshoz időzíti, érdemes azonban hamarabb felkeresni a gumiszerelő műhelyt. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is megrendezi a Téli gumi kommandó elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát. A cél az, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a járművezetők figyelmét a megfelelő gumiabroncsok fontosságára.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A tapasztalatok szerint még mindig akadnak olyan felelőtlen járművezetők, akik nem cserélték le a gépkocsijuk nyári gumiabroncsait télire. A demonstratív jelenlét ideje alatt 2022. novemberében megnézett járművek esetében a rendőrök megállapították, hogy Győrben 61%-ban és 39%-ban nyári, Sopronban 85 %-ban téli, 15 %-ban nyári, Mosonmagyaróváron 59%-ban téli, 41%-ban nyári, Csornán 38 %-ban téli , 62 % -ban nyári, valamint Kapuvár városában 41 %-ban és 59%-ban nyári gumiabronccsal közlekednek.   

A legtöbb gépkocsivezető a nyári gumiabroncsok cseréjét általában a havazáshoz időzíti. Érdemes azonban hamarabb felkeresni a gumiszerelő műhelyt, hiszen a nyári gumiabroncs 7 Celsius fok alatti hőmérsékletnél megkeményedik, nem tapad megfelelően és ­- függetlenül az aszfalt nedvességétől – csúszóssá válik. Ilyenkor megnő a fékút és ezzel együtt a féktávolság is. A téli gumiabroncs alapanyaga különbözik a nyári gumiabroncs anyagától, amely ennek következtében alkalmassá teszi azt a megváltozott körülmények közötti használatra.

A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban, decemberben és januárban is számíthatnak – írja a police.hu

Fotó: police.hu