Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,382 $

Kezd megbomlani a polgári rend Gázában a háború nyomán

Több ezer gázai lakos tört be élelmiszerraktárakba és elosztóközpontokba, s olyan alapvető árucikkeket vittek el, mint a liszt és a higiéniai termékek.

Fotó: Wikimedia Commons/Israel Defense Forces
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BBC jelentése szerint az ENSZ Palesztin Menekülteket Segítő Ügynöksége (UNRWA) egy friss közleményben fejezte ki aggodalmát annak kapcsán, hogy szemmel láthatóan kezd megbomlani a polgári rend az immáron 3 hete tartó háború és a Gázai övezet folyamatos és intenzív ostroma miatt.

Több ezer gázai lakos tört be raktárakba és elosztóközpontokba az övezet déli, valamint középső részén, s olyan alapvető árucikkeket vittek el, mint liszt és a higiéniai termékek. Az ügynökség közleményében rámutatott: Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„Az emberek félnek, frusztráltak és kétségbeesettek. A feszültséget és a félelmet pedig csak tovább fokozza a telefon- és az internetes kommunikációs vonalak leállása.”

A vasárnap kiadott közleményben nem kívánták megosztani, hogy pontosan mely raktárt és mikor érte a lakosok támadása. Martin Griffiths, az ENSZ humanitárius vezetője csütörtökön rámutatott, alig érkezett segélyszállítmány a múlt hét folyamán Gázába, ennek ellenére fokozódott az izraeli bombázás.

Mindez azért is problémás, mert Thomas White, az UNRWA igazgatója korábban kiemelte, a konfliktus kirobbanása előtt napi szinten mintegy 450 teherautó szállított utánpótlást a Gázai övezetbe, ami azt jelzi, hogy a mostanában a területre bejutott segélyszállítmányok mértéke rendkívül csekély.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.