Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

...svg content...Fotó: YouTube/CNN
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Madeleine McCann szülei pénteken elmondták, lányuk hiánya „fáj”, és még mindig „bizonytalanságban élnek”. A brit történelem egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eltűnési ügyének ez a 17. évfordulója: Madeleine 2007-ben tűnt el, amikor családjával Portugáliában, Algarve-ban nyaralt.

Gerry és Kate McCann az ágyban hagyta Madeleine-t ikertestvéreivel, miközben barátaikkal vacsoráztak egy közeli étteremben Praia da Luzban, amikor az akkor hároméves kislány május 3-án eltűnt. McCannék a Find Madeleine hivatalos honlapján közzétett nyilatkozatukban megrendülten írtak lányukról: Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

„Már 17 éve, hogy Madeleine-t elvették tőlünk. Nehéz kimondani ezt a számot anélkül, hogy hitetlenkedve ráznánk a fejünket. Bár sok szempontból szerencsések vagyunk, és most viszonylag normális életet élhetünk, a „bizonytalanságban élés” még mindig nagyon nyugtalanító. És a hiány még mindig fáj. Tudjuk, hogy a Madeleine iránti szeretet és remény, valamint az akarat, hogy megtaláljuk őt, még ennyi év után is megmaradt, és ezért igazán hálásak vagyunk. Még egyszer köszönjük, hogy megemlékeztek Madeleine-ről és minden eltűnt gyermekről.”

A hét elején került nyilvánosságra, hogy a brit kormány komoly erőfeszítéseket tett a kislány megtalálására, a belügyminisztérium ugyanis további 192 ezer font (87,4 millió forint) támogatást nyújtott a Scotland Yardnak a Madeleine eltűnése kapcsán folytatott nyomozásához.

Azt is megerősítették, hogy idén márciusig a Metropolitan Police 13,2 millió fontot (6 milliárd forint) költött a nagy horderejű ügy nyomozására. Madeleine eltűnésének fő gyanúsítottja Németországban állt bíróság elé, akit a 2000 és 2017 között Portugáliában elkövetett, egymástól független szexuális bűncselekményekkel vádolnak. Eddig tagadta az ellene felhozott összes vádat, és azt is tagadta, hogy köze lenne Madeleine eltűnéséhez.