Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Új tippek alapján egy víztározónál kutat a rendőrség Madeleine McCann ügyében

Fotó: EPA/LUIS FORRA
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kislány eltűnésének ügyében nyomozó rendőrség közölte, hogy „biztos tippeket” kaptak, melyek nyomán egy portugáliai víztározónál kezdtek kutatásba.

A Sky News jelentése szerint a brit rendőrség is jelen lesz a portugáliai Arade gát átkutatásánál, mely mintegy 49 kilométerre található attól a helytől, ahol a gyermek nyomtalanul eltűnt. A Madeleine McCann eltűnésének ügyében nyomozó rendőrség beszámolója szerint „biztos tippeket” kaptak, melyek alapján átkutatnak egy portugáliai víztározót.

Soron kívül Rendőrök mentették ki az Európa-liga döntőjének játékvezetőjét a Ferihegyen

A helyszínen kedd reggel már látták a rendőrségi búvárokat, ahogy a vízbe merülnek a gátnál. A helyszín mintegy 49 kilométerre fekszik attól a helytől, ahol a brit kislány 16 évvel ezelőtt eltűnt az Algarve tartományban lévő Praia da Luzban. Christian Wolter német ügyész az újonnan indult keresés kapcsán megosztotta:

„Portugáliában bizonyos tippek alapján nyomozunk. Jelenleg nem fedhetem fel a hátteret, például azt, hogy miért kutatunk ott, és mit remélünk ott találni. Ez egyelőre a mi titkunk marad.”

A helyszínen készült felvételek alapján egy csónakot is kiküldtek két rendőrrel, ám a környéken legkevesebb 20-30 egyenruhást lehetett látni egy tucatnyi keresőkutyával. A Sky News európai tudósítója, Siobhan Robbins megosztotta, a rendőrök nemcsak a vízre, de a környező bozótosra is fókuszálnak.

A helyi rendőrség közölte, hogy a német rendőrség kérésére és a brit rendőrök jelenlétében koordinálják a keresést Algarve-ban. Mint ismert, a német rendőrség 2020 júniusában jelentette be, hogy úgy véli, Madeleine meghalt, és hogy valószínűleg Christian B a gyanúsított.

Az elítélt gyermekbántalmazó és kábítószer-kereskedő állítólag gyakran látogatta a víztározót, és „paradicsomként” emlegette azt. Christian B jelenleg börtönben van, amiért megerőszakolt egy 72 éves nőt Algarve régiónak azon a területén, ahonnan Madeleine eltűnt, ám az eltűnéssel kapcsolatos bűncselekmény miatt végül nem emeltek vádat ellene. A férfi tagadta, hogy bárki köze lett volna a kislány eltűnéséhez.