Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Többnyire napsütéses keddünk lesz

Fotó: Unsplash/Sid Suratia
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha néhol még napközben is előfordulhatnak kisebb záporok, nagyon sok helyen fog kisütni a nap kedden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő délután keleten is megszűnik az időszakos, gyenge csapadék, miközben dél felől tovább szakadozik a felhőzet, ugyanakkor az északi és a nyugati megyékben nagyrészt erősen felhős vagy borult marad az ég.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Éjszaka ismét mindenütt záródik a felhőtakaró, és nyugat felől frontális csapadékzóna érkezik, amelynek mentén többfelé várható eső, zápor, a hegyekben esetleg átmeneti havas eső, hó is lehet.

Kedden ez a csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat. Eközben reggeltől nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő.

Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, kedden erős lökések is kísérhetik a délkeleti, majd éjszakától az északnyugatira, nyugatira forduló szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 10 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.