Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

A katari szurkolók nem felejtenek: visszavágtak a képmutató németeknek 

Fotó: EPA/Friedemann Vogel
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Nem hagyták szó nélkül a németek tiltakozását, hanem elővették Özilt, majd még a szájukat is befogták a lelátón. 

A német válogatott ennél jobban talán nem is tehette volna nevetségessé magát az első vb-meccsén, amikor a szájukat befogva álltak oda a csapatképhez, tiltakozva az ellen, hogy nem hirdethetik az LMBTQ-propagandát Katarban – majd kikaptak 2-1-re a japánoktól. 

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A vélemények egyértelműek voltak: a politizálás helyett inkább focizni kellett volna. Azonban a katariakat sem kellett félteni, a Spanyolország elleni mérkőzésük alkalmával a szurkolók üzentek a németeknek a lelátóról. 

Egy csoport drukker ugyanisi a török származású Mesut Özilt vette elő, néhányan egy rajzot tartottak fel a játékról, mások egy képet, amikor német mezben szerepel, a többiek pedig a németek gesztusát gyakorolták: befogták a szájukat. 

A katari szurkolók vasárnap azzal vágtak vissza a németek világbajnoki tiltakozására, hogy a Spanyolország elleni mérkőzésen Mesut Özil korábbi válogatott játékosának képét tartották a kezükben, és eltakarták a szájukat – írja az ESPN.

Özil német, ha nyernek, bevándorló, amikor veszítenek 

A katariak nem felejtették el, hogy a németeknek milyen megnyilvánulásai voltak korábban, ugyanis 2018-ban lemondta a válogatottságot, miután rasszista gyalázkodások célpontjává és bűnbakká vált Németország 2018-as korai világbajnoki kieséséért.

A török bevándorlók leszármazottjaként Németországban született Özil rasszizmussal vádolta az ország szövetségét, szurkolóit és a médiát a török gyökerű emberekkel szembeni bánásmód miatt.

„Német vagyok, amikor nyerünk, de bevándorló vagyok, amikor veszítünk” – jegyezte meg akkor Özil.

A gyalázkodások akkor kezdődtek, amikor a 2018-as világbajnokság előtt Özil Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott, majd fokozódtak, amikor Reinhard Grindel akkori szövetségi elnök azt mondta, hogy Özilnek jobban kellett volna koncentrálnia a válogatottra.