Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Eddig csak két edző tudta azt elérni, amit José Mourinho

MTI/EPA/Malton Dibra

Bense Róbert

2022. május 26. - 21:16

A portugál edző történelmi sikert ünnepelhetett tegnap.

Giovanni Trapattoni után José Mourinho lett a második menedzser, aki öt európai kupát nyert, miután az AS Roma csapata szerdán elhódította az UEFA Konferencia-ligát. Emellett a portugál az első olyan edző, aki a BL, az EL, és most már az EKL serlegét is a magasba emelhette – számolt be róla az ESPN.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

“Ez megmarad a Roma történelmében, de az enyémben is. Azt mondták, hogy csak én, Sir Alex Ferguson és Giovanni Trapattoni volt képes három különböző évtizedben trófeákat nyerni. Ettől egy kicsit öregnek érzem magam, de a pályafutásomon végignézve büszke lehetek rá” – mondta Mourinho.

A portugál nem tervezi, hogy új csapatot keres, hiszen már most a következő római szezonjára koncentrál: “Maradok, kétség sem férhet hozzá. Még ha fel is merült néhány pletyka, én csakis a Románál akarok maradni.”

Mourinhót arról is kérdezték, hogy milyen érzés öt különböző csapattal öt nagy trófeát nyerni: „Természetesen Roma drukker vagyok, mellette pedig Porto, Inter, Manchester United és Chelsea szurkoló is, és persze megőrülök a Real Madridért. Mindegyik klubhoz tartozom, mert együtt éltük át a fontos pillanatokat.”

A portugál az elmúlt 19 évben mind az 5 kupadöntőjét megnyerte aktuális csapatával. 2002-ben a Portóval először UEFA-kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját nyert, 2010-ben az Interrel szintén a BL-döntőben ünnepelhetett, 2017-ben a Manchester Uniteddel az Európa-liga trófeáját hódították el, tegnap pedig a Konferencia-ligát emelhette magasba a Románál.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.