Elárasztott egy oltóközpontot a víz, öten pedig jégeső miatt sérültek meg Németországban

Fotó: Illusztráció/MTI/AP/dpa-Zentralbild/Matthias Bein
not image

Nagy Noel

2021. június 24. - 21:14

Szélsőséges időjárás csapott le Németországra az elmúlt nap során, mely elsősorban az ország délnyugati részén okozott jelentősebb károkat éjszaka.

A helyi illetékes tisztviselők beszámolója szerint a heves zivatarok és esőzés elárasztott egy Tübingenben található oltási központot – írja az ABC News. Az oltópont rögtön be is jelentette, hogy az összes csütörtöki időpontot le kell mondaniuk.

A Tübingenhez közel található Rütlingen városára pedig rendkívül súlyos jégeső csapott le, melynek következtében legalább öten megsérültek. Rendőrségi és meteorológiai szolgálat elmondása szerint az eset azért is volt veszélyes, mert teniszlabda nagyságú jegek potyogtak az égből.

A tűzoltóknak és a katasztrófavédelemnek meg is gyűlt a baja az időjárással éjszaka, jóformán az egész régióban folyamatosan dolgozniuk kellett: hol egy eláradt pincéből kellett kiszipolyozni a vizet, hol pedig a szél által kicsavart fákat kellett az útról elvinni.

A heves német esőzéseket pedig valamennyien láthattuk a TV-ben tegnap este, ugyanis a Németország – Magyarország mérkőzésen is egyértelműen látszott az olykor igencsak erősen szakadó eső.

Szerencsére a mérkőzést nem mosta el az eső, egy rendkívüli izgalmakkal tarkított mérkőzésen pedig 2-2-t sikerült játszanunk a német válogatottal. Mások nem voltak ennyire szerencsések, több nyilvános meccsvetítést is le kellett mondani az országban.

A zord időjárás azonban nem állt meg Németország határain belül, többek között a szomszédos Csehországra és Svájcra is lecsapott valamilyen formában, ahol több közutat és vasutat is közlekedésre alkalmatlanná tett a rengeteg eső.