Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

17-re emelkedett az izsevszki iskolai lövöldözésben elhunytak száma

Fotó: Rendőrök és mentősök az Oroszországi Föderációhoz tartozó Udmurtföld fővárosa, Izsevszk 88-as számú iskolája előtt, ahol több gyerek életét vesztette egy fegyveres támadásban 2022. szeptember 26-án. Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság szóvivője elmondta, hogy a támadó hat felnőttet és hét gyereket ölt meg, mielőtt magával is végzett. A támadásnak emellett 14 gyerek és hét felnőtt sebesültje is van. MTI/AP
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 27. - 08:45

A tisztviselő szerint a sebesültek egy részét átszállítják a moszkvai kórházakba, ugyanis néhány páciens esetében még több orvosi vizsgálatra van szükség.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter a Telegramon közölte, miszerint az izsevszki kórházak orvosai jelenleg 23 sérültet, köztük 21 gyermeket látnak el a 88-as számú iskolában történt lövöldözés után.

Elmondása szerint 12 ember állapota rendkívül súlyos, míg a többieké közepesen súlyos, a sebesült gyermekek egy részét pedig kedd reggel átszállítják a moszkvai kórházakba, ugyanis néhány páciens esetében még több orvosi vizsgálatra van szükség.

Szeptember 26-án reggel fegyveres támadás történt az oroszországi Izsevszk városában található, 88-as számú általános iskolában, amelynek következtében 17-en vesztették életüket, valamint 23-an megsérültek, Udmurtföldön pedig háromnapos gyászt hirdettek.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint minden jel arra utal, hogy egy neonáci csoport tagja felelős a történtekért, Vlagyimir Putyin pedig minden szükséges intézkedést elrendelt, hogy az orvosokból, pszichológusokból és más szakértőkből álló csapatok mielőbb a helyszínre érkezzenek.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az orosz elnököt „mélyen elszomorították a történtek”, a TASS tudósítója pedig arról számolt be, hogy emberek százai érkeznek folyamatosan a tragédia helyszínére, virágokat és játékokat hagyva az iskola bejáratánál, és gyertyákat gyújtanak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.