Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Kreml: Putyint „mélyen elszomorítja” az izsevszki iskolában történt lövöldözés

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozóján 2022. szeptember 16-án. MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 26. - 15:29

A szóvivő szerint minden jel arra utal, hogy egy neonáci csoport tagja felelős a történtekért, az orosz államfő pedig minden szükséges intézkedést elrendelt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arról nyilatkozott, miszerint az orosz elnök „mélyen elszomorodott” az izsevszki iskolában történt embertelen terrorcselekmény miatt, valamint őszinte részvétét fejezte ki mindazoknak, akiknek a szeretteik, gyermekeik elvesztésével kell szembenéznie.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Véleménye szerint minden jel arra utal, hogy egy neonáci csoport tagja felelős a történtekért, Vlagyimir Putyin pedig minden szükséges intézkedést elrendelt, hogy az orvosokból, pszichológusokból, idegsebészekből és más szakértőkből álló csapatok mielőbb a helyszínre érkezzenek.

Ennek érdekében Alekszandr Brecsalovval, az Udmurt Köztársaság vezetőjével, Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettessel, Mihail Muraszko egészségügyi miniszterrel és Szergej Kravcov oktatási miniszterrel is konzultált.

A legfrissebb jelentések szerint az izsevszki 88-as számú általános iskolában történt lövöldözésben 13-an vesztették életüket, köztük 7 gyermek, valamint 21-en megsebesültek, köztük 14 gyermek – közölte a TASS.

A belügyminisztérium tájékoztatása alapján a fegyveres náci ihletésű ruhát viselt, és két Makarov-pisztollyal volt felfegyverkezve, a támadás után pedig öngyilkos lett, az indíték azonban egyelőre nem tisztázott.

Ez a tragikus incidens egyetlen reggel alatt a második Oroszországban: nem sokkal az iskolai lövöldözés előtt egy férfi tüzet nyitott a helyi katonai nyilvántartási és sorozási irodára Uszty-Ilimszkben, amelynek következtében az iroda vezetője súlyosan megsérült.