Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Már 15 áldozata van az oroszországi iskolai mészárlásnak

Fotó: EPA/ANDREY KOROTKOV
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Eddig legkevesebb 15 áldozatról adtak jelentést az oroszországi iskolai mészárlást követően, miközben 24 sebesültről tudni.

Korábban beszámolhattunk a kegyetlen támadásról, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy közép-oroszországi iskolában hétfőn. Eddig legkevesebb 15 halottról tudni, akiknek nem sikerült megmenteni az életüket.

A gyilkos végül saját magával is végzett, így már nem vonható felelősségre, és lehetséges, hogy az igazi indítéka sem derül ki. A lövöldözés a Moszkvától 960 kilométerre található Izsevszkben történt, ami az Udmurtia régióban található.

Az Orosz Nyomozó Bizottság Artyom Kazantsevként azonosította a gyilkost, aki 34 éves volt. Korábban ugyanebben az iskolában fejezte be a tanulmányait, fekete pólót viselt, amin náci szimbólumok voltak, de az indítékáról továbbra sem közöltek részleteket.

Az AFP a bizottság jelentésére hivatkozta azt írja, hogy a 15 áldozat közül 11 gyermek. A 24 sérült közül pedig 22 kiskorú, állapotukról nincs pontos információ, lehetséges, hogy vannak közöttük kritikus állapotban lévők is.

A fegyveresről még annyit tudni, hogy egy pszichiátriai intézmény betege volt, így az is a lehetséges opciók között szerepel, hogy nem feltétlen volt beszámítható a gyilkosság idején, de ez semmilyen módon nem mentesíthette volna az alól, amit tett.

Dmitrij Peszkov, a Kreml terrorcselekménynek minősítette a tragédiát, és közölte, Vlagyimir Putyin orosz elnök minden szükséges utasítást megadott az illetékes hatóságoknak az ügyben. Az elnök szintén mélyen gyászolja az áldozatokat, akit ugyancsak megrendített a történtek.