Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Egyre több az amerikai áldozat az izraeli-palesztin konfliktusban

Az USA minden szükséges támogatást megad Izraelnek a terroristák elleni harcban, miközben egyre több amerikai áldozatról tudni.

Fotó: Izraeli harckocsi a Gázai övezet határának térségében, Dél-Izraelben 2023. október 15-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol több mint 1300 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 2300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Ohad Zwigenberg
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Legkevesebb 30-ra nőtt az Izrael és Hamász közötti háborús összecsapások amerikai halálos áldozatainak száma – jelentette be az amerikai külügyminisztérium vasárnap. A közleményben kiemelték: helyi idő szerint vasárnap este 13 amerikai állampolgárt tartottak számon eltűntként, felkutatásuk folyamatban van.

„Az amerikai kormány éjjel-nappal dolgozik az eltűntek tartózkodási helyének megállapításán, valamint együttműködik az izraeli kormányzattal a túszválság minden vonatkozásában, ideértve hírszerzési információk megosztását, amerikai szakértők helyszínre küldését, akik tanácsadással segítik az izraeli kormányzatot a túszok visszaszerzésére irányuló erőfeszítésekben” – olvasható a közleményben. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

Antony Blinken külügyminiszter vasárnap Egyiptomból Jordániába utazott. Az Al-Arabiya televízió azon kérdésére és megállapítására, hogy Izrael akadályozná a külföldiek Gázai övezetből kimenekítésére irányuló erőfeszítéseket, úgy reagált, a Hamász nem teszi lehetővé a külföldiek távozását, valamint megállapította, Egyiptom készen áll arra, hogy segítsen a külföldieknek átlépni a határon.

Ismét Izraelbe utazik az amerikai külügyminiszter

Az amerikai külügyminiszter hétfőn ismét Izraelbe utazik, hogy beszámoljon az arab államokban folytatott megbeszéléseinek eredményeiről. Ron DeSantis, Florida kormányzója a CBS televíziónak vasárnap adott interjúban azt sürgette, hogy a Hamász Izrael elleni támadásának következményeként az Egyesült Államok állítsa le a menekültstátusz megadását a palesztin útlevéllel érkezőknek.

A republikánus párt elnökjelöltségre pályázó politikusa kijelentette, hogy „nem minden palesztin tagja a Hamásznak, de mindegyikük antiszemita, és egyikük sem ismeri el Izrael állam létezéshez való jogát”. A kormányzó megjegyezte, hogy palesztin menekülteket a térségbeli arab államoknak kellene befogadniuk, amelyek erre nem hajlandók.

Republikánus képviselőházi politikusok hétvégén azt közölték, hogy törvényjavaslatot terjesztenek elő az Egyesült Államok határának lezárásáról a Gázai övezetet elhagyni kényszerülő palesztinok előtt.

A képviselőház jelenleg házelnök hiányában működésképtelen. A kongresszus alsóházában a következő héten próbálják többségi szavazással megválasztani a törvényhozási testület új vezetőjét.

(MTI)

Az USA hadihajóját riasztották a Vörös-tengeren három kereskedelmi hajót ért támadás miatt

Három kereskedelmi hajót ért rakétatámadás a Vörös-tengeren, ami miatt az USA hadihajójának kellett akcióba lendülnie.

Az agrárgazdasági kamara új cégével segíti a vadkárt szenvedett gazdálkodókat

A NAK bejelentette, céget alapít, hogy peres ügyekben átvállalja a gazdálkodók jogos vadkárköveteléseinek behajtását, hogy az érintettek minél hamarabb hozzájussanak az őket megillető pénzhez.