Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Az indiai kormány 18, hamis gyógyszereket gyártó vállalat engedélyét vonta vissza

Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kormány közlése szerint egy széles körű ellenőrzés során derült fény arra, hogy Indiában 18 olyan gyógyszeripari vállalat is működik, melyek hamis gyógyszereket gyártanak.

A Times of India jelentése szerint az indiai kormány 18 gyógyszergyártó vállalat engedélyét vonta vissza, miután egy széles körű ellenőrzés során fény derült arra, hogy az érintett vállalatok hamis gyógyszereket gyártanak.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Az indiai kábítószer-ellenőrző főhivatal (DCGI) felügyelete alatt végzett ellenőrzés során állami és a központi gyógyszerfelügyelet közös csoportja 20 államban vizsgálódott, összesen 76 gyógyszeripari vállalatnál.

A nagyszabású ellenőrzési akcióról az indiai kormány egyik tisztviselője számolt be:

„Az 1. fázis keretében az elmúlt 15 napban 76 gyógyszeripari vállalat ellen intézkedtünk. Az engedélyüket állítólag hamis gyógyszerek gyártása és a helyes gyártási gyakorlatra vonatkozó iránymutatások megsértése miatt törölték. Az ellenőrzést az állami és a központi gyógyszerfelügyeleti csoport közösen végezte.”

Hozzátette, összesen 26 gyógyszergyártó kapott felszólítást, a kormány által vizsgált gyógyszeripari vállalatok többsége Himácsal Prades (70), Uttarakhand (45) és Madhja Prades (23) államokban tevékenykedik.