Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Így néz ki a földrengés sújtotta Törökország (videó)

Fotó: MTI/AP/IHA/Elif Aysenur Bay
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Folyamatosan újabb és újabb szívszorító felvételek kerülnek fel a közösségi médiaplatformokra, melyeken látszik, milyen hihetetlen pusztítást végzett a földrengés.

Percről percre újabb és újabb felvételek érkeznek a katasztrófa sújtotta területekről, melyek ténylegesen bemutatják, hogy milyen méreteket ölt a pusztítás.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A földrengés egész városrészeket tett a földdel egyenlővé, mindenütt romok hevernek az utcákon, és megannyi felborult autó szegélyezi az utakat. A mentők megállás nélkül dolgoznak a romok alatt rekedtek kiszabadításán.

Miközben a helyiek a mentőkkel együtt igyekeznek kiemelni az embereket a romok alól, addig a német műszaki segélyszervezet (THW) arra készül, hogy azonnali segélyeket juttasson el a földrengés által leginkább érintett régióba, mely eddig legkevesebb 1500 ember halálát okozta.

Az alábbi videó a törökországi Kahramanmaras városában készült, ahol a földrengés egyik pillanatról a másikra forgatta fel az emberek életét, s a felvételen is látszik, hogy hatalmas káosz uralkodik a városban, az épületek pedig szinte teljesen megsemmisültek: