Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Rakétával lőttek meg egy olajszállító teherhajót a Vörös-tengeren

Rakétatámadás ért egy Vörös-tengeren hajózó olajszállító teherhajót, ami újabb jel arra, hogy milyen súlyos a helyzet a térségben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Shaah Shahidh
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

A jemeni húszik felelősek azért a támadásért, amit szombaton hajtottak végre az Andromeda Star névre keresztelt olajszállító hajó ellen a Vörös-tengeren. Nem ez az első eset, hogy támadás ér egy kereskedelmi hajót a térségben, amivel a támadók az Izrael elleni ellenszenvüket fejezik ki a gázai háborúban.

Az Egyesült Államok Parancsnoksága erősítette meg, hogy az Irán által támogatott fegyveresek ballisztikus rakétákat indítottak Jemenből a Vörös-tengerre, majd kisebb károkat okoztak az Andromeda Starban. Egy második hajó, az AMV Maisha közelében is becsapódott egy rakéta, de az nem sérült meg. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A Reuters azt írja, a Panama zászlaja alatt hajózó Andromeda Star brit tulajdonban volt, és a szállítási adatok szerint a közelmúltban adták el. Jelenleg egy Seychelle-szigeteken bejegyzett tulajdonos tulajdonában van a hajó, mely egy Oroszországhoz köthető kereskedelmi úton vett részt.

A hivatalos adatok szerint az oroszországi Primorszkból az indiai Vadinarba tartott, amikor támadás érte. November óta tartanak az ehhez hasonló támadások, ami miatt többek változtattak az útvonalaikon, de néha ez kikerülhetetlen, miután a ballisztikus rakéták egészen távolról csapódhatnak be.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.