Így kerülj valakit egy buliban anélkül, hogy bunkó lennél

Gyémánt Péter

2020. január 27. - 16:55

Nem kellemes érzés, amikor egy buliban vagy, és egyszer csak megjelenik egy ismerősöd, akit ki nem állhatsz. Ilyenkor azon gondolkozhatsz, hogy mit csinálj: köszönj neki? Tettesd azt, hogy nem láttad? Keress egy ablakot, amin kimászhatsz? Ezeknél van jobb megoldás is…

A thecut.com-on Hannah Gold írt egy cikket, aki egy remek hacket talált arra, hogy hogyan kerüljünk el valakit direkt anélkül, hogy bunkónak tűnnénk. Gold a Félig üres című HBO-sorozatból szedte az ötletet, ami nemcsak a tévés világban, hanem a való életben is működőképes lehet. A módszer a következő:

„Egész este kerülöd az adott személyt, aztán a buli végén, mielőtt mennél, adsz neki egy „nagy elköszönést”. Ettől jól érzi magát az illető, ugyanis az este végén szakítottál már időt – ezután pedig elmész.”

Az ötlet pedig valóban jónak hangzik, és könnyű is megvalósítani. Az este végén egyszerűen odasétálsz az adott személyhez, megemlíted neki, hogy mindjárt mész, és gyorsan megöleled vagy kezet fogsz vele, aztán „elmenekülsz”.

Ez pedig olyan emberek kapcsán is hasznos lehet, akikkel nincs bajod, csak egyszerűen túl sokat beszélnek, vagy nem különösebben kedveled őket. Viszont ha ezt a módszert alkalmazod, fenntarthatod a kapcsolatodat velük anélkül, hogy jelét adnád annak, hogy éppen akkor nem akarsz velük időt tölteni.

Azonban nem érdemes hosszú távon, ugyanazzal a személlyel eljátszani ezt a módszert, különben már egyértelműen lejön neki, hogy csak kerülöd őt. Tehát ésszel használd az alábbi trükköt.