Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

Egészen közelről egy 100 kilogrammos szovjet légibomba Csepelről

Fotó: Honvédelem
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Még ennyi idő múltán is találnak második világháborús bombákat Magyarország területén, és nem tudni pontosan, hány lehet odalent.

Az évtizedek során rengeteg bombát találtak a második világháborús időkből. A magyar tűzszerészek is kiváló munkát végeznek, és egyúttal életet is mentenek ezen bombák hatástalanításával, amik évtizedek óta lapulnak a föld alatt.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

Legutóbb Csepelen találtak egy méretesebb darabot, amit végül sikeresen hatástalanítottak a Magyar Honvédség tűzszerészei május 18-án. Egy 100 kilogrammos légibombáról beszélünk, melyről fotó is készült.

Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred az MTI-t arról tájékoztatta, hogy sikeresen eltávolították az élesített orrgyújtó szerkezetet, és azt a helyszínen meg is semmisítették. A hatástalanított bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, ahol később megsemmisítik – olvasható a Honvédelem közleményében.

A száz kilogrammos szovjet légibomba a főváros XXI. kerületében, a Fácánhegyi úton egy zárt építési területen került elő. A hatástalanítás idejére a rendőrség a területet százméteres körzetben kiürítette.