Hét gyermekkel maradt özvegyen a koronavírusban elhunyt édesanya férje

Fotó: Illusztráció/MTI/AP/Alessandra Tarantino
not image

Kulcsár Péter

2021.április.6 - 17:07

Császármetszéssel, lélegeztetőgépre kötve szülte meg hetedik gyermekét az akkor még kritikus állapotban lévő covid-beteg kismama.

Vas Zsolt felesége, Kitti március 15-én hozta világra a pár utolsó gyermekét. A Bors értesülései szerint a nőt ekkor már csak lélegeztetőgép tartotta életben, többé pedig már nem is tért magához a hétgyermekes édesanya.

Legkisebb fiát, Zentét Kitti már nem is tarthatta karjaiban, férjének a jövőben egyedül kell megbirkóznia hét gyermekük felnevelésével.

Zsoltot megviselte a tragédia, hiszen a szigorú járványügyi szabályok miatt még csak el sem tudott búcsúzni feleségétől, ennek ellenére erős szeretne maradni, hogy minden erejével gyermekei nevelésére tudjon összpontosítani.

Jelenleg anyósa segít neki a mindennapi feladatokban, azonban ragaszkodik hozzá, hogy ha Zente éjszaka felsír, akkor ő legyen az első, aki felkel hozzá és megnyugtassa.

Zsolt főz, mos, takarít, elmondása szerint már nagy gyakorlata van benne, és a történteket sem tartja titokban családja előtt, már mindent tudnak gyerekei, akikkel naponta együtt imádkoznak édesanyjukért.

“Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai vagyunk, és hitünk szerint örökre összetartozunk, ezen Kitti halála sem változtat” – mondta a férfi.