Felborult egy turistákat szállító hajó Olaszországban, többen meghaltak

Fotó: Unsplash/Tobias
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Többen életüket vesztették az olaszországi hajó-balesetben, de eltűntek is vannak, így félő, hogy tovább nő az áldozatok száma.

Vasárnap este érte el Lomardia északi régióját a viharos idő, ami miatt egy brit turistákat szállító hajó felborult az olasz tavon. Egy legalább 20 turistát szállító hajóról van szó, amivel az olaszországi Maggiore-tónál szenvedtek balesetet.

A Sky News olasz médiajelentésekre hivatkozva azt írja, legalább két ember meghalt, és két másik eltűnt. A régió elnöke, Attilo Fontana nagyon súlyosnak nevezte az esetet, és félő, hogy tovább nő az áldozatok száma.

Az olasz tűzoltóság közleménye szerint 19 embert sikerült kimenekíteniük, sokak állítólag, maguk úsztak ki a partra. A La Repubblica szerint a hajó fedélzetén legkevesebb 25 ember tartózkodott a baleset idén, akik születésnapot ünnepeltek.

A hajó nemcsak felborult, hanem el is süllyedt, mely körül jelenleg is tartanak a mentési munkálatok. Búvárok, csónakok és egy helikopter is van a helyszínen, de csekély lehet az esély arra, hogy túlélőkre bukkannak.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra az áldozatok személyazonosságát, így azt sem tudni, hogy milyen korúak. Arról sem érkezett jelentés, hogy kiskorú lenne az áldozatok vagy az eltűntek között.