Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Friss információk az uniós pénzek kapcsán

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Európai Bizottság pénteken közzétette legfrissebb értékelését az uniós pénzek kapcsán, ám a frissített dokumentumban nem feltétlenül jó híreket közöltek.

A Reuters jelentése szerint az Európai Bizottság pénteken közzétette a magyar kormány által tett közbeszerzési és korrupcióellenes vállalások frissített értékelését, melyből kiderült, hogy az EB meglátása szerint Magyarország nem hajtott végre elegendő reformot a korrupcióellenes biztosítékok javítása kapcsán.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

A lap által szemlézett értékelés tanúsága szerint az Európai Bizottság úgy látja, továbbra is súlyos hiányosságok mutatkoznak a magyar vagyonnyilatkozatok rendszerében, noha azt elismerték, hogy Magyarország eddig is tett erőfeszítéseket a Bizottság kéréseinek megvalósítása terén.

A Bizottság eme értékeléssel a Tanácsra bízza a végső döntést az uniós pénzek kapcsán, remélve, hogy utóbbi képes lesz egy megalapozott döntést hozni Magyarország ügyében a rendelet szerinti intézkedések elfogadásáról.

Az értékelésben arra is kitértek, hogy a Bizottság egyáltalán nem zárkózik el a Magyarországgal történő együttműködéstől, sőt. Az is kiderült, hogy az intézkedéseket a rendelet 7. cikkében meghatározott eljárás keretében fel lehet oldani, de csak akkor, ha a probléma két éven belül megoldásra kerül.