Clouds
21 Budapest
Dollár
368,07 Ft
Euró
394,70 Ft
Font
451,93 Ft
Bitcoin
28,134 $

Közeleg a megállapodás az Unióval Navracsics szerint

Navracsics Tibor uniós források felhasználásáért felelős miniszter szerint már elküldték Brüsszelnek az egyetemi kuratóriumok tagjainak összeférhetetlenségét megoldó javaslatot, így megküldhetik a nyáron az Erasmus+-hoz és Horizonthoz szükséges forrásokat.

Azért izmosodik a forint, mert közelebb kerültünk az uniós pénzekhez?

A Reuters legfrissebb pénzügyi jelentésében épp erről írt.

Szentkirályi Alexandra: a Magyarországnak járó uniós források nem adományok

A kormányszóvivő egy, a közösségi médiában közzétett bejegyzésében egyértelműsítette: a Magyarországnak is járó uniós források nem adományok, hiszen Magyarország is befizet az EU költségvetésébe.

Az Európai Bizottság elfogadta a Magyarországgal kötött partnerségi megállapodást

A megállapodás értelmében Magyarország hozzájut ahhoz a 22 milliárd euróhoz, mely a helyreállítási tervhez és a jogállamisági feltételrendszerhez kötődik.

Orbán Balázs: Magyarország tartja magát a brüsszeli megállapodáshoz

A miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben csütörtökön nyilatkozott újságíróknak, és a Hír TV-ben is élőben kapcsolták a helyszínről, az erről készült felvételt pedig közösségi oldalán osztotta meg.

További Hírek

Lengyelország visszavonta a vétót, jöhetnek az uniós pénzek

Az uniós csúcstalálkozón sikerült megállapodásra jutni, miután Lengyelország visszavonta a vétót.

Orbán Viktor: "Magyarország soha nem adja fel!"

A miniszterelnök ezúttal egy Facebook-bejegyzésben üdvözölte, hogy végre sikerült megállapodásra jutni az EU-val az uniós pénzek kapcsán.

Friss információk az uniós pénzek kapcsán

Az Európai Bizottság pénteken közzétette legfrissebb értékelését az uniós pénzek kapcsán, ám a frissített dokumentumban nem feltétlenül jó híreket közöltek.

Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

A keddi EU-s ülésen Magyarország egyedüli tagállamként vétózta meg az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós támogatást, és elhalasztották az uniós pénzekről szóló döntést is.

Az EU 27 feltételt szabott az uniós pénzekért

Az Európai Unió és Magyarország között már jó ideje zajlik az egyeztetés az uniós pénzek kapcsán, a korábbi 17 feltétel pedig most 27-re módosult.

Államcsőd közeli helyzetbe kerülhet Magyarország az uniós pénzek nélkül?

A lehető legrosszabb forgatókönyvről is szó esett az ATV Híradójában, s bár megoszlanak a vélemények ezen eshetőség kapcsán, az uniós pénzek csúszása valóban komoly problémákat generálhat Magyarországon.

Deutsch állítja, a baloldali politikusok "eszelik ki a legvaskosabb hazugságokat"

Deutsch Tamás ismételten komoly vádakat fogalmazott meg a baloldali politikusokkal szemben, s azt állította, hogy "a baloldal egyetlen politikai célja, hogy Magyarország semmilyen körülmények között ne juthasson hozzá a jog szerint neki járó európai uniós pénzekhez.

Varga Judit szerint Magyarország mindent megtett, jöhetnek az uniós pénzek

Az igazságügyi miniszter Brüsszelből jelentkezett be, ahol továbbra is a Magyarországnak járó, ám jelenleg visszatartott uniós pénzek folyósításáról lesz szó, Varga pedig úgy véli, Magyarország minden vállalását teljesítette.

750 milliárd dollárba kerülhet Ukrajna helyreállítása a háború után

A tisztviselő korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövőben képtelenek lesznek megoldani a fizetések és nyugdíjak folyósítását, ha az uniótól nem kapnak még több támogatást.

Uniós pénzek nélkül a fizetéseket és a nyugdíjakat sem tudják folyósítani az ukránok

A politikus szerint minden tartalékukat felélték, és teljesen mindegy, hogy kölcsönnel vagy támogatással, de életben kell tartaniuk a pénzügyi rendszerüket.