Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

Florentino Pérez és Joan Laporta is lemondott a szövetség vezetőségi tagságáról

Újabb botrány körvonalazódik a Spanyol labdarúgó-szövetség körül.

MTI/EPA/ALEJANDRO GARCIA
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Real Madrid és a Barcelona elnöke a Rubiales-botrányt következtében még nem mondott le, ám azóta Florentino Pérez és Joan Laporta egyaránt úgy döntött, hogy nem kívánja tovább betölteni pozícióját az elnökségben.

A következő, 2024-2028-as ciklusra vonatkozó elnökválasztást jövőre tartják meg, várhatóan már az első negyedév során, mivel Pedro Rocha ideiglenes elnök kapcsán egyre több kritika lát napvilágot. Soron kívül Szén-monoxid mérgezés áldozata lett egy idős nő Kecskeméten

Rocha ellen még szeptemberben panaszt nyújtottak be, miszerint a szövetség az alapszabályát megszegve működött. Az ideiglenes elnököt azzal vádolják, hogy „teljes jogú elnökként tevékenykedett, olyan döntéseket hozva, amelyek nem az ő hatáskörébe tartoztak”.

A panaszt Miguel Galan, a spanyol nemzeti edzőképző központ elnöke nyújtotta be, azt állítva, hogy ez az oka Perez és Laporta hirtelen lemondásának is – írja a 90min.com.

„Úgy vélem, hogy a Real Madrid és a Barcelona jogi szolgálata azt tanácsolta az elnökeiknek, mondjanak le a posztjukról. Erre azt követően került sor, hogy felhívtam rá a figyelmüket: amennyiben nem írnak ki elnökválasztást, azzal figyelmen kívül hagyják az alapszabályzatot, ami bűncselekménynek számít” – fogalmazott Galan.