Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

A FIFA elutasította Volodimir Zelenszkij kérését

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az ukrán elnök megpróbálta elérni, hogy a világbajnokság döntőjében említést érdemeljen a háború, nem sikerült neki.

A FIFA visszautasította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérését, amely arra irányult, hogy osszák meg a világbéke üzenetét a világbajnokság döntőjének vasárnapi kezdőrúgását megelőzően – írta meg a 90min.com.

Soron kívül Január 29: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A katari torna döntőjében Franciaország és Argentína mérkőzik meg egymással a dohai Luszail stadionban, melyet a helyszínen csaknem 90 ezer drukker, a képernyők előtt pedig milliók követnek majd figyelemmel.

A tervek szerint egy videóban szólt volna a helyszínen lévőkhöz. A háború februári kitörése óta Zelenszkij ukrán elnök igyekszik felhasználni a világeseményeket arra, hogy Ukrajna támogatására buzdítson.

A FIFA azonban jelentős erőfeszítéseket tett és tesz annak érdekében, hogy a politikai elemeket eltávolítsa a vb-ről, annak ellenére, hogy maga a torna is politikai kérdések sokaságát generálta csupán a rendező ország kiválasztásával.

Mind a FIFA, mind pedig Katar számos kritikát kapott a világbajnokság miatt, főképp az emberi jogi hiányosságok és a munkavállalókkal való bánásmód kapcsán. Habár a FIFA valamilyen módon még felhívhatja a figyelmet a háborúra, ugyanis a szervezet és az ukrán vezetés között további egyeztetések folynak, a hírek szerint Ukrajnát meglepte eredeti kérésük visszautasítása.