Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Fidesz: Gyurcsányék a szankciókat támogatják a családok helyett

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, frakcióvezetője (k) napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 17-én. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencék továbbra is a szankciókat támogatják a családok helyett.

Gyurcsányék a szankciókat támogatják a családok helyett – közölte a Fidesz a Demokratikus Koalíció politikusának nyilatkozatára reagálva csütörtökön az MTI-vel. A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták, hogy a szankciók miatt a baj egyre csak nő Európában: csúcson vannak az energiaárak, “tombol az infláció”, amelynek a levét az emberek és a vállalkozások, “köztük mi magyarok isszuk meg”.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Gyurcsányék azonban a válságot okozó szankciókat támogatják a magyar családok helyett – közölte a Fidesz.

A “dollárbaloldal” ugyanis ellenez minden olyan intézkedést, amely a szankciós infláció ellen védi a magyar embereket, és inkább azon dolgozik, hogy még több szankciót vezessenek be Brüsszelben – írták. Hozzátették: mindezt azért teszik, mert a külföldi finanszírozók ezt kérték tőlük.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta: amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, tovább drágul az élet és a bevásárlás.

(MTI)