Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Virtuális térbe terelné a mindennapi életet a Facebook

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. október 18. - 13:21

Magasabb fokozatba kapcsolt a Facebook metaverzum nevű szolgáltatása, a fejlesztési munkálatok egy részének Európába telepítésével ugyanis elérhetik, hogy egyre többen a virtuális közegbe meneküljenek valós életükből.

Az elkövetkező öt év során tízezer alkalmazottal bővítené portfólióját Európában a Facebook, köszönhetően Mark Zuckerberg azon kezdeményezésének, melynek célja megerősíteni a vállalat alapját képező metaverzumot – írta a Reuters hírügynökség.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

A cég szeptemberben 50 millió dollárt csoportosított át a metaverzum létrehozására, amellyel elsőként a Roblox Corp. és az Epic Games vállalatok próbálkoztak.

A Facebook korábban nekilátott az új távmunkával való kísérletezéshez, ami olyan virtuális valóságot hoz létre a felhasználók között, amelyben a cég Oculus Quest 2 fejhallgatójával az avatárukkal lehetnek jelen.

A vállalat júliusban jelentette be, hogy Reality Labs részlegében külön teamet alakított a metaverzum fejlesztésére. A Facebook mostani bejelentését az európai munkaerő-felvételről a kontinens erős technológiai szektorával indokolja, továbbá azzal, hogy Európa a cég egyik legfontosabb piaca.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.