Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Az EU további 500 millió eurós támogatásról állapodott meg Ukrajnával

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelõs alelnökével, Maros Sefcovic-csal tartandó megbeszélése elõtt Brüsszelben 2022. szeptember 5-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 5. - 16:27

Megszületett a megállapodás, melynek keretében az Európai Unió további 500 millió eurót biztosít a háború sújtotta Ukrajna számára.

A Guardian beszámolója szerint az EU és Ukrajna hétfőn aláírták azt a megállapodást, melynek keretében a blokk további 500 millió eurós támogatást fog folyósítani az országnak, a támogatás elsődleges célja pedig a lakhatás, az oktatás, valamint a mezőgazdaság támogatása.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Az Európai Bizottság magas rangú tisztviselői hétfőn találkoztak az ukrán miniszterelnökkel, Denisz Smihallal Brüsszelben, majd egy tárgyalást követően aláírták a támogatás jövőbeni folyósításáról szóló dokumentumot.

A legutóbb bejelentett támogatási csomag mellett az EU lehetőséget biztosít Ukrajna számára, hogy a csúcstechnológiai képzés és ipar fejlesztését célzó, uniós digitális gazdasági alaphoz is benyújtson pályázatot további támogatások folyósítására.

A hétfői, brüsszeli találkozó volt az első a felek között azóta, hogy Ukrajna hivatalosan is megkapta az EU-tól a tagjelölti státuszt – a találkozót pedig Josep Borrell, az EU külpolitikai vezetője, valamint Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa vezette.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.