Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Esztergomi robbantás: pajzsuk védte meg a TEK-esek egy részét

Azonban a pajzsot nem használó emberek súlyosan sérültek, úgy tudni, hogy testük több pontján is égési sérüléseket szenvedtek.

Fotó: Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt. MTI/Koszticsák Szilárd
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, nemcsak Esztergomot, hanem az egész országot megrázta annak a tragikus robbantásnak a híre, ami a Búbánatvölgyben történt szerda este. Az incidens következtében maga a robbantó, illetve egy TEK-es is életét vesztette, mindemellett többen megsérültek. A történtek után Orbán Viktor miniszterelnök is részvétét fejezte ki az elhunyt TEK-es kommandós miatt.

Később napvilágot látott, hogy a helyszínre kiérkezett túsztárgyaló pszichológus négy és fél órán keresztül győzködte a zavart férfit, hogy jöjjön ki, és hagyjon fel a fenyegetéssel. Ám az illető napközben a ház szobáit is fellocsolta benzinnel, amelyet abban a pillanatban meggyújtott, amikor a kommandós egység tagjai megindultak a lakás felé. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A Ripost beszámolója szerint a TEK-esek egy része pajzzsal hatolt be a házba, ami így valamelyest felfogta a robbantás erejét. Azonban a pajzsot nem használó emberek súlyosan sérültek (négy fő), úgy tudni, hogy testük több pontján is égési sérüléseket szenvedtek. További hét fő könnyebb sebesüléseket szerzett.

A portál megjegyezte, a helyszínen egész éjjel és hajnalban helyszíneltek: katonák, rendőrök, mentősök, tűzoltók és szakértők tömkelege dolgozott a háznál, melyet hermetikusan lezártak a helyiek elől is. Többen is arról számoltak be, hogy a robbantót agresszív és magának való embernek ismerték, ezáltal nem szívesen merészkedtek a közelébe.

„Soha életemben nem láttam erre ennyi tűzoltót, rendőrt, katonát, fegyverest. Ki tudja, hogy egy olyan kattant fazon, mint ez az ember, mire képes. Aki csapdát állít az embereknek, az lehet, hogy elrejtett ott még egyet, s mást”

– mondta egy környékbeli. Talán a hatóságok is hasonló véleményen voltak, ugyanis a Ripost úgy tudja, több szakértő hosszú időn keresztül vizsgálta a területet az esetleges robbanószerek miatt.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.