Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

38 méter hosszú alagutat épített a házához az esztergomi robbantó

A főügyészség szerint az elkövető szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az esztergomi robbantó 38 méter hosszú alagutat épített magának a házától kiindulva, és engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt a házában – írta meg a Telex a Központi Nyomozó Főügyészségre hivatkozva.

A rendőrségi szemlében kifejtették, a becsületsértés miatt körözött férfi olyan anyagot tárolt az otthonában, ami szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A főügyészség közlése szerint az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta, – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította – majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

Gázmaszkban járkált otthon

„A rendelkezésre álló adatok alapján az is megállapítható, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte. Az elkövető szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult”

– írták. Hozzátették, a nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt továbbra is nyomoz az ügyben.

Mint ismert, szeptember 20-án este robbanás történt Esztergom külterületén, a Búbánatvölgyben található Tallér utcában, amelynek következtében maga a robbantó, valamint egy TEK-es kommandós is életét vesztette, illetve többen megsérültek (négyen súlyosan, heten könnyebben).

Az incidenst megelőzően egy túsztárgyaló órákon át győzködte az 54 éves férfit, hogy hagyjon fel a fenyegetőzéssel és jöjjön ki a lakásból, de nem járt sikerrel. Néhány napja arról érkezett hír, hogy három tűzoltó már elhagyhatta a kórházat, illetve a helyszínelés jelenleg is tart, de az elkövető holttestét már kiemelték a romok alól.