Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

A gyilkos robbantó is meghalt Esztergomban

Kiderült, hogy már legkevesebb két halálos áldozata van az esztergomi robbantásnak, mivel a robbantó is életét vesztette.

...svg content...Fotó: Rendőrautók egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember súlyosan megsérült. MTI/Koszticsák Szilárd Azonosító: D_KOS20230920102
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Az M1 értesülései szerint egy rendőr és az elkövető is meghalt egy robbantásban Esztergom külterületén szerdán. Az M1 aktuális csatorna késő esti híradójában elhangzott, a helyszínen továbbra is tart a rendőrségi akció, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta.

A robbantással kapcsolatban hivatalosan megerősített információk továbbra sincsenek, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol egy – a nap folyamán folyamatosan robbantással fenyegetőző – zavart férfi felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, feltehetőleg egy gázpalackot – hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

Gázpalackot robbantott a gyilkos

A közmédia tudósítója az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a robbantás Esztergom nem túl sűrűn lakott részén történt szerda délután és sajtóhírek szerint egy gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta – tette hozzá az M1 tudósítója.

A közmédia értesülései szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is. A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.

Információk szerint a környéken élők további robbantásoktól tartanak, de az M1 tudósítója elmondta – tekintettel arra, hogy a katasztrófavédelem nagy erőkkel van jelen – ettől nem kell tartani. Információk szerint Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről a robbantás helyszínére érkezett. Az Origo.hu arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre történt.

(MTI)

(MTI)

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.