Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Robbantás történt Esztergomban, meghalt egy rendőr

Robbantást hajtottak végre Esztergomban, ami egy rendőr életébe került, többen pedig megsérültek.

...svg content...Fotó: Usplash/Adam Papp
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt egy robbantásban Esztergom külterületén szerdán. Az M1 aktuális csatorna esti híradójában elhangzott, a helyszínen rendőrségi akció zajlik, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat – hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

A közmédia tudósítója az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy sajtóértesülések szerint egy férfi Esztergom külterületi, nem túl sűrűn lakott részén szerda délután folyamatosan robbantással fenyegetőzött, és fenyegetését be is váltotta. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy amit felrobbantott, az egy gázpalack volt-e, vagy valamilyen robbanószerkezet – tette hozzá az M1 tudósítója.

6-7 ember állapota súlyos

Értesülések szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is. A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tesznek szabaddá, orvosokat hívnak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan.

A Blikk azt írja, az épületben, ahol a robbantás történt, már napközben fenyegetőzni kezdett a férfi, hogy felrobbantja a házat. Sok rendőr vonult ki a helyszínre, míg estére eszkalálódott a helyzet, a férfi pedig beválthatta a fenyegetését.

A lap úgy tudja, a sérültek egy része szintén rendőr, és a TEK egységei is odakint vannak. Pintér Sándor belügyminiszter is a helyszínre tart, aki azelőtt a Fidesz esztergomi frakcióülésén vett részt.

A Magyar Nemzet azt írja, nem hivatalos információ szerint a zavart elméjű férfi délelőtt kezdte el a fenyegetőzést, és a TEK egy túsztárgyaló segítségével próbálta jobb belátásra bírni az egyre agresszívebb férfit. Egy gázpalackot, vagy gázpalackokat robbantott fel, melyben vélhetően egy terrorelhárító vesztette életét.

MTI/Blikk

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.