Észak-Korea szerdán azonosítatlan lövedéket lőtt a Keleti-tengerbe

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 15. - 06:30

Nem sokkal azután, hogy Észak-Korea rakétateszteket hajtott végre a hétvégén, újabb mozgolódás történt, ami aggodalomra adhat okot.

A környező országok aggódnak Észak-Korea fegyverviselése miatt, mert lehetséges, hogy komoly atomarzenállal rendelkeznek, amit folyamatos fejlesztés alatt tartanak. Az elmúlt hétvégén több rakétatesztet is végeztek, és ez olyasvalami, ami az Egyesült Államok figyelmét is felkeltette.

Az USA vezetősége ígéretet tett arra, hogy megvédi a két szövetségesét, Dél-Koreát és Japánt, akik nagyon közel vannak az északi szomszédjukhoz. A Yonhap jelentése szerint Észak-Korea legalább egy azonosítatlan lövedéket lőtt ki szerdán a Keleti-tengerbe.

Erről a dél-koreai vezérkar számolt be, de egyelőre nem ismertek a részletek. A lövedékek pontos számát sem erősítették meg, ahogyan azt sem, hogy ezek pontosan milyen lövedék vagy lövedékek lehettek, illetve hol történt a kilövés.

Frissítés: az RT szerint két azonosítatlan lövedékről van szó, amiket a keleti partról lőttek ki. A lövedék állítólag ballisztikus rakéta volt, és a parti őrség szerint úgy tűnik, hogy az Japán gazdasági övezetén kívül landolt. Sem a japán hatóságok, sem pedig a dél-koreai hadsereg nem osztott meg további részleteket a feltételezett kilövésről.