Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Ennyibe kerülnek városonként a kiadó lakások havi bérleti díjai

Minimálisan ugyan, de ismét emelkedtek a kiadó lakások bérleti díjai februárban.

Budapest, 2021. február 27. Mintegy 40 éve épült panelházak Kőbányán a Liget tér közelében, a Vásárló utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK
#m

A KSH legutóbbi statisztikái alapján idén februárban 1,1 százalékkal nőttek a bérleti díjak országos átlagban a januárihoz képest, míg a fővárosban 0,8 százalékos volt a növekedés – írta a Portfolio hírportál.

„Egyelőre korai egy tartós bérletidíj-emelkedés kezdetéről beszélni. Annál is inkább, mert éves szinten még az országos lakbérindex több mint 10, a fővárosi pedig 14 százalékkal csökkent. A gyakorlatban ez egyelőre stagnálásnak felel meg” – magyarázta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Országon belül eltérően mozogtak a lakbérek februárban, a Közép-Dunántúlon és a Dél-Alföldön például 3 százalékos növekedést regisztráltak, míg Dél-Dunántúlon, Észak-Magyarországon és Pest megyében 0,5 százalékos csökkenést mértek.

A budai hegyvidéki kerületekben 3 százalékkal, továbbá Pest külső városrészében átlagosan 2,5 százalékkal nőttek a bérleti díjak, mindeközben a pesti belső kerületekben 0,1 százalékos, a pesti átmeneti kerületekben pedig 0,3 százalékos volt az emelkedés.

Budapesten az átlagos bérleti díj március közepén 130 ezer forint volt. A legdrágább kerületeknek továbbra is az I., II. és V. kerület számít, ahol 160-170 ezer forintnak bizonyult az átlagos havi bérleti díj.

A főváros legolcsóbb városrésze a XIX. és a XX. kerület, ahol átlagosan 110 ezer forintért kínálták egy hónapra lakásaikat az ingatlan-tulajdonosok.

Budapesten kívül Pécsen 87 ezer forintba, Nyíregyházán 90 ezer forintba, Debrecenben és Kecskeméten 100 ezer forintba, Szombathelyen 108 ezer forintba, Győrben pedig 110 ezer forintba került átlagosan egy hónap.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.