Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,428 $

Ennyibe kerülnek városonként a kiadó lakások havi bérleti díjai

Budapest, 2021. február 27. Mintegy 40 éve épült panelházak Kőbányán a Liget tér közelében, a Vásárló utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
not image

Kulcsár Péter

2021. március 25. - 20:47

Minimálisan ugyan, de ismét emelkedtek a kiadó lakások bérleti díjai februárban.

A KSH legutóbbi statisztikái alapján idén februárban 1,1 százalékkal nőttek a bérleti díjak országos átlagban a januárihoz képest, míg a fővárosban 0,8 százalékos volt a növekedés – írta a Portfolio hírportál.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

“Egyelőre korai egy tartós bérletidíj-emelkedés kezdetéről beszélni. Annál is inkább, mert éves szinten még az országos lakbérindex több mint 10, a fővárosi pedig 14 százalékkal csökkent. A gyakorlatban ez egyelőre stagnálásnak felel meg” – magyarázta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Országon belül eltérően mozogtak a lakbérek februárban, a Közép-Dunántúlon és a Dél-Alföldön például 3 százalékos növekedést regisztráltak, míg Dél-Dunántúlon, Észak-Magyarországon és Pest megyében 0,5 százalékos csökkenést mértek.

A budai hegyvidéki kerületekben 3 százalékkal, továbbá Pest külső városrészében átlagosan 2,5 százalékkal nőttek a bérleti díjak, mindeközben a pesti belső kerületekben 0,1 százalékos, a pesti átmeneti kerületekben pedig 0,3 százalékos volt az emelkedés.

Budapesten az átlagos bérleti díj március közepén 130 ezer forint volt. A legdrágább kerületeknek továbbra is az I., II. és V. kerület számít, ahol 160-170 ezer forintnak bizonyult az átlagos havi bérleti díj.

A főváros legolcsóbb városrésze a XIX. és a XX. kerület, ahol átlagosan 110 ezer forintért kínálták egy hónapra lakásaikat az ingatlan-tulajdonosok.

Budapesten kívül Pécsen 87 ezer forintba, Nyíregyházán 90 ezer forintba, Debrecenben és Kecskeméten 100 ezer forintba, Szombathelyen 108 ezer forintba, Győrben pedig 110 ezer forintba került átlagosan egy hónap.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.