Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,84 Ft
Euró
386,47 Ft
Font
454,21 Ft
Bitcoin
69,477 $

Több mint két tonna romlott húst fogtak egy teherautóban az M5-ösön

Újabb fontos fogást hajtottak végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, ezúttal az M5-ös autópályán.

...svg content...Fotó: YouTube/Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A NAV által kiadott közleményben azt írják, több mint negyven százalék súlytöbblettel közlekedett az a jármű, amit Csongrád-Csanád vármegyében állítottak meg ellenőrzésre. Szegedről Budapestre tartott a magyar kisteherautó, ami szemmel láthatóan is túl volt pakolva, ami már önmagában kérdéseket vet fel.

A kecskeméti járőrök ellenőrizték a rakteret, és kiderült, hogy a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 5 tonna volt a jármű súlya. Összesen 2 587 kilogramm csontos csirkemell volt betárolva a raktérben, miközben még csak a hűtőberendezés sem volt bekapcsolva. A hőmérő +21,5 Celsius-fokot mutatott, ami erősen megkérdőjelezte a húsok minőségét, azok szavatosságát. Soron kívül Autoimmun betegségekre utalhat az, ha valakit gyakran gyötörnek rémálmok

Az aggasztó állapotban lévő szállítmány láttán a járőrök azonnal értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársait, akik elrendelték a húsok zár alá vételét és megsemmisítését – írja a NAV. A sofőr azt állította, tudott arról, hogy túlsúlyos a jármű, a hűtőberendezést pedig ő maga kapcsolta ki azt követően, hogy berakodtak.

A túlsúly miatt közigazgatási eljárást indítottak a szabálytalankodóval szemben, aki több mint félmillió forint bírságra is számíthat, míg a hús már biztosan nem kerülhet forgalomba, a magyarországi fogyasztók asztalára.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.