Elvesztheti a meccsrendezési jogot az a város, amely nem engedi a nézőket az EB-re

Budapest, 2020. november 3. A Ferencváros labdarúgócsapatának edzése a Puskás Arénában 2020. november 3-án. Az olasz bajnok Juventust fogadja a Bajnokok Ligájában a Ferencváros: a G csoport harmadik fordulós összecsapását a Puskás Arénában rendezik november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Alexander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a Sky Sportsnak adott interjúja során úgy fogalmazott, hogy amennyiben valamelyik rendezőváros nem garantálja a nézők visszaengedését a stadionokba, elveszthetik a rendezés jogát.

Mint arról a Telex is beszámolt, legkésőbb április 19-ig fog kiderülni, hogy melyik város biztosítja a nézők számára a bejutás lehetőségét, és melyek lesznek azok, akik ennek hiányában elbukják a jogot. A Magyar Labdarúgó Szövetségnek – többi szövetséghez hasonlóan – április hetedikéig kell választ adni erre a kérdésre.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Ceferin elmondása szerint az UEFA végrehajtó szerve április 19-én hoz pontos döntést, ezt követően fogjuk megtudni, hogy a labdarúgó EB milyen keretek között fog lebonyolításra kerülni. Törekednek arra, hogy mind a 12 ország maradhasson a rendezők között, ám amennyiben úgy alakul, 10-11 országgal is megrendezik a tornát.

Ceferin arra konkrétan nem tért ki, hogy a vendégdrukkerek majd utazhatnak-e a meccsekre, de a Telex vélekedése szerint erre nem sok esély, csak arra, hogy az adott ország lakói látogathatják meg a mérkőzéseket. 2019-ben még 12 országnak adták ki a rendezés jogát, melyek a következők:

 • Amsterdam (Hollandia) – Johan Cruyff Arena
 • Baku (Azerbajdzsán) – Olympic Stadium
 • Bilbao (Spanyolország) – San Mames
 • Bukarest (Románia) – Arena Nationala
 • Budapest (Magyarország) – Puskás Aréna
 • Koppenhága (Dánia) – Parken Stadium
 • Dublin (Írország) – Aviva Stadium
 • Glasgow (Skócia) – Hampden Park
 • London (Anglia) – Wembley Stadium
 • München (Németország) – Allianz Arena
 • Róma (Olaszország) – Stadio Olimpico (itt lesz a nyitómeccs június 11-én)
 • Szentpétervár (Oroszország) – Krestovsky Stadium

Egyelőre még több ország esetében is kérdéses, hogy meg fogják-e rendezni a mérkőzéseket – jelezte a hírportál. Írország és Skócia például kieset a képből, viszont Anglia akár több meccset is hajlandó lenne rendezni, köszönhetően azért is, mert májusban már visszaengedik a szurkolókat a stadionokba.

A Telexnek az MLSZ egyébként elárulta, hogy kitartanak az EB-rendezés mellett, és mint mondták, a kijelölt határidőig a szakemberek álláspontja alapján jelezni fogjuk az UEFA-nak, hogy milyen feltételek mellett, mennyi néző előtt lenne reális a követelmén teljesítése.

Magyarország egyébként egy pokoli nehéz csoportba került a tornán, ugyanis Portugália, Franciaország és Németország lesznek az ellenfeleink. Közülük két mérkőzést, a franciák és a portugálok elleni meccseket fogjuk itthon, a Puskás Arénában játszani.