Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Eltávolította a L’Oréal a fehérítéssel kapcsolatos kifejezéseket a termékeiről

L'Oreal Paris, in partnership with MTA New York City Transit, R/GA, and CBS Outdoor launched the L'Oreal Paris Intelligent Color Experience kiosk at the 42 St.-Bryant Park station on Wed., October 30, 2013. The interactive display analyzes the colors in a person's wardrobe and makes cosmetic recommendations, which can then be purchased on the spot. Fashion model Coco Rocha was on hand to demonstrate the process. Photo: Marc A. Hermann / MTA New York City Transit
not image

Kulcsár Péter

2020. június 29. - 10:43

A kozmetikai vállalat eltüntette a potenciálisan sértő szavakat a készítményeiről a diszkrimináció elleni fellépés jegyében.

A kozmetikai vállalat eltüntette a potenciálisan sértő szavakat a készítményeiről a diszkrimináció elleni fellépés jegyében.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A francia cég pár héttel a Black Lives Matter mozgalom berobbanása után döntött úgy, hogy a rasszok közti egyenlőséget propagálva leveszi az ellentmondásos szövegeket a kozmetikai cikkjeiről.

“A L’Oréal csoport eldöntötte, hogy leveszi a fehér/fehérítés, a szőke/szőkítés és a világos/világosítás az összes bőrápoló szerről.”

áll a cég közleményében.
https://liner.hu/meghalt-egy-ember-az-egyik-amerikai-black-lives-matter-tuntetesen/

Bár a szavak és kifejezések exkluzívak, a termékek nevei arra sugallhatnak, hogy kizárólag fehér embereknek készültek. Korábban a L’Oréal már kifejezte szolidaritását a feketék elnyomása ellen küzdő demonstrálókkal, mondván a “kiállás teljesen megéri”.

A bejegyzést teljesen jó szándékkal közölték, azonban a cég így is óriási ellenszelet kapott, mivel sokan azt feltételezték, a cég üzleti modellje és reklámozása csupán a fehér bőrű fogyasztókra fókuszál.

Néhányan álszentséggel és képmutatással vádolták meg a L’Oréalt, miután az Egyesült Királyság első nyíltan transznemű modelljét, Munroe Bergdorfot kidobták 2017-es kampányukból.

Az események hatására a vállalat visszavette köreibe Bergdorfot, valamint kiadott egy hivatalos bocsánatkérést az ügy kapcsán.

https://liner.hu/black-lives-matter-lewis-hamilton-is-leterdelhet-az-osztrak-nagydijon/

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.